07 | 12 | 2022

Δ.Τ. Συνάντηση μελών του Δικτύου για την Προστασία από την Ηχορρύπανση με το Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

 

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗ

 

Πάτρα 28 Φεβρουαρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση στελεχών του Δικτύου για την Προστασία από την Ηχορρύπανση με το Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

 

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, στελέχη του Δικτύου για την Προστασία από την Ηχορρύπανση συναντήθηκαν με το Διευθυντή και υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στα πλαίσια των επαφών τους με θεσμικούς φορείς για την ενημέρωση και τη συνεργασία σε θέματα που αφορούν την ηχορρύπανση στην πόλη της Πάτρας.

Από την πλευρά της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας παρέστησαν ο Δ/ντης κ. Θεόδωρος Λάμπος, ο Προϊστάμενος κ. Αργύρης Αγγελόπουλος και ο αρμόδιος υπάλληλος κ. Σπύρος Πανταζής, ενώ από την πλευρά των Φορέων οι κ.κ. Ανδρέας Γουργουλιάτος, Μέλπω Κορδιστού, Χρυσάνθη Βανταράκη και Καίτη Χασαποπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας και να υποβάλλουν σχετικές ερωτήσεις στους παριστάμενους.

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν η δομή της υπηρεσίας και ο τρόπος άσκησης των καθηκόντων, η σχετική με την ηχορρύπανση νομοθεσία, το πλήθος και φύση των καταγγελιών και παραβάσεων που αφορούν την ηχορρύπανση, οι αρμοδιότητες και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες και η συνεργασία με τους άλλους αρμόδιους φορείς (Δήμο και Αστυνομία).

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν εποικοδομητική και εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η βούληση για περαιτέρω συνεργασία. Οι αρμόδιοι της υπηρεσίας διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους του Δικτύου ότι κάθε καταγγελία που έρχεται σε αυτούς, εξετάζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και ενδελεχώς, και προέτρεψαν για τη δημοσιοποίηση του τηλεφώνου (2613.620712) και του fax (2610.316759) της Υπηρεσίας τους ώστε να επικοινωνούν οι πολίτες μαζί τους για καταγγελίες.

Το Δίκτυο θα συνεχίσει τις συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την αλληλοενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων πάνω στο οξύ πρόβλημα της ηχορρύπανσης που αντιμετωπίζει η πόλη της Πάτρας αξιώνοντας τη ρητή εφαρμογή των νόμων προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Οι Φορείς του Δικτύου για την Προστασία από την Ηχορρύπανση

 

—  ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ www.protasi.org.gr

—  ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ixoripansistop.blogspot.com

—  ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

—  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ www.oikipa.gr

—  ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ www.politesendrasei.gr

—  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Θ.Κ. ΓΕΦΥΡΑ

—  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΑΤΡΑΣ

 

Πληροφορίες για δημοσιογράφους:

ΠΡΟΤΑΣΗ 2610.451790 (8-12π.μ.) κ. Αλεξάνδρα Μπουλούγαρη

ΟΙΚΙΠΑ 2610.321010 (7 – 9μ.μ.) Γραμματεία

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ 2615.002009 κ. Ανδρέας Σπηλιώτης

 

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός