07 | 12 | 2022

Δ.Τ. Οι Πολίτες Εν Δράσει και τα λυκόπουλα μετέχουν στην καμπάνια ..Ζωγράφισε ένα ψάρι. Προστάτεψε το θαλάσσιο περιβάλλον

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ www.politesendrasei.gr

ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

24 Μαΐου 2013

 

Ζωγράφισε ένα ψάρι

Προστάτεψε το θαλάσσιο περιβάλλον

 

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στις 6μ.μ. στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων οι Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει και ο Κλάδος Λυκοπούλων της Περιφέρειας Αχαΐας των Προσκόπων συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά δράση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια της δράσης τα λυκόπουλα θα εκπαιδευτούν με διαδραστικά παιχνίδια και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου θα προσκαλούν όσους μικρούς και μεγάλους βρεθούν εκεί να συμμετάσχουν στη διεθνή εκστρατεία με τίτλο “PAINT A FISH” ή ‘‘ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΕΝΑ ΨΑΡΙ” στην ελληνική γλώσσα.

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και η συμμετοχή της νέας γενιάς στην προστασία των ιχθυαποθεμάτων. Παιδιά από όλη την Ευρώπη ενθαρρύνονται να ζωγραφίσουν ένα ψάρι για να ξαναγεμίσουν τις θάλασσές μας.

Παράλληλα, πρόκειται να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σχετικά με τους κανόνες που αφορούν στην ορθή κατανάλωση θαλασσινών, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τα εναπομείναντα αλιευτικά αποθέματα.

Στη συνέχεια όλες οι ζωγραφιές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της εκστρατείας (www.paintafish.org) για να δημιουργηθεί ένα πολύχρωμο, εικονικό αλιευτικό απόθεμα που θα καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να προστατεύσουν τις θάλασσές μας δίνοντας τέλος στην υπεραλίευση με την ταυτόχρονη δέσμευση για την αποκατάσταση των αποθεμάτων το συντομότερο δυνατό.

H δράση θα διαρκέσει από τις 6μ.μ. έως τις 8μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση στα ελληνικά μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://dl.dropboxusercontent.com/s/l3wv506993o0cdr/Paint%20a%20Fish%20Activity%20Guide%20-%20Greek.pdf?token_hash=AAGqLydfUfrWZmC7oK1MnbpidO3b_GDLjr7IqEI2jSinjg

Πληροφορίες: Ιωάννης Γάτσος, 6945.253733

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός