26 | 05 | 2020

Εκθεση ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ 4 - Η τέχνη συναντά την πόλη, στο Αρσάκειο 19-23 Νοε

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ 4 - Η τέχνη συναντά την πόλη

Πάτρα Αρσάκειο, Παρασκευή 19 - Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Οργάνωση έκθεσης:

Ορίζοντας Γεγονότων, Κατεχάκη 54, Αθήνα. Υπεύθυνος επικοινωνίας: Τζίμης Ευθυμίου, τηλ: 6976689670, e-mail: (katehaki54@yahoo.gr).

Ο Ορίζοντας Γεγονότων είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, συζητήσεις, συναυλίες κλπ.

Είκοσι οκτώ καλλιτέχνες μας καλούν με αφορμή την παραπάνω έκθεση, να δούμε τον καθημερινό χώρο της πόλης με άλλα μάτια - τα μάτια της Τέχνης. Με ό, τι μπορεί και θάπρεπε αυτή να κουβαλά: την ευαισθησία για το περιβάλλον, τη μνήμη, το βίωμα, τη φαντασία, την κριτική στάση, την καινοτομία. Ειδικά η πόλη της Πάτρας, με τις πολλαπλές ιστορικές εγγραφές πάνω της, αλλά και με τον διπλό της ρόλο - πύλη της Ελλάδας προς τη Δύση, αλλά και προς τον βαθύτερο εαυτό της - προσφέρεται για μια τέτοια ανάγνωση. Ιδίως αυτή την εποχή που οι πολιτικοί άρχοντες σταματούν την διεκδίκηση της πόλης και πλησιάζει ο καιρός να την αναλάβουμε εμείς - οι κάτοικοί της. Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν καλλιτέχνες από Πάτρα, Ναύπακτο, Αθήνα, κ. α.    

Συμμετέχουν :

ΧΑΡΗΣ ΒΕΛΑΩΡΑΣ, ΑΝΔΡΟ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ, ΡΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ, ΕΛΕΝΗ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΛΑΒΕΣΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΠΡΕΣΣΑΣ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΖΟΛΩΤΑ, ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΓΑΛΛΟΣ, ΕΛΕΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΤΟΥ, ΒΑΣΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ, ΤΖΙΜΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΥΠΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΕΝΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ, ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΕΣΜΕΡΑΛΝΤΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ, ΘΑΛΕΙΑ ΞΕΝΟΥ ΞΕΝΑΚΗ, ΣΟΦΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΤΣΑ ΜΟΥΣΟΥΛΗ,  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΗΛΙΑΣ  ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ, ΤΕΡΕΖΑ ΤΖΕΛΕΠΑΚΗ, ΣΟΦΙΑ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΟΥ, ΜΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΟΥ,  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΡΤΣΗΣ

Το project ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ 4 αναδύεται από την ανάγκη συντονισμού της συμπεριφοράς ανάμεσα σε καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, θεωρητικούς από τη μια και χρήστες της πόλης από την άλλη. Σκοπός είναι η διαμόρφωση κάποιων κριτηρίων, διαθέσεων, πρακτικών κατοίκησης και δράσης στο πλαίσιο της πόλης.

Ζητούμενο είναι η κατανόηση των μηχανισμών παραγωγής του χώρου σε κατασκευαστικό όσο και βιωματικό επίπεδο. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η πόλη και απορροφά τα φαινόμενα, είναι αντικείμενο μελέτης πάνω στην πιθανότητα διάδρασης και ανάδρασης απέναντι σε ένα, λίγο ως πολύ προτετελεσμένο μέλλον.

Σε αυτή τη φάση, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες προτείνουν έργα, δράσεις και διαδράσεις, που μεταφέρουν μια διαφορετική ματιά πάνω στην πόλη, με την ελπίδα να αποτελέσει αυτή η δράση  υλικό μιας νέας συνείδησης για όλους μας πάνω στην ποιότητα της ζωής και έμπνευσης στο χώρο της πόλης.

 

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός