27 | 05 | 2020

Εκδηλώσεις με θέμα: ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με την υποστήριξη των Πολιτών Εν Δράσει

ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 17.30 μ.μ. Πολυχώρος Πολιτεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλιματικής Αλλαγής το Εργαστήριο Υγιεινής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και το The School of Rock Projects διοργανώνουν την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010 από 17.30-23.00μ.μ. στον πολυχώρο Πολιτεία, εκδηλώσεις με τίτλο: Ας Αλλάξουμε το Κλίμα για τις Κλιματικές Αλλαγές

Εκδηλώσεις

Ι. Ημερίδα «Κλιματική Αλλαγή, Υγεία και Εκπαίδευση» από 17.30-20.00

Ομιλητές: Α. Αργυρίου, Α. Καζαντζίδης,  Α. Βανταράκης, Ι. Παπαϊωάννου,

Ι. Βλάχος, Κ. Παπασωτηροπούλου, Ε. Αντωνακοπούλου

Συντονιστής:  Βασιλάκης Μιχάλης, Δημοσιογράφος

ΙΙ. Συναυλία από 20.30-23.00

The School of Rock Project, L.O.S.T, Β-Sides

Με την υποστήριξη των Πολιτών Πάτρας Εν Δράσει, www.politesendrasei.gr

 

Κατά το πέρασμα των ετών, οι ανθρώπινες κοινωνίες έχουν αλλάξει και σε πολλές περιπτώσεις έχουν αλλοιώσει τα τοπικά οικοσυστήματα και τις κλιματικές συνθήκες. Σήμερα οι ανθρώπινες επιδράσεις στις κλιματικές συνθήκες εμφανίζονται σε παγκόσμια κλίμακα και αφορούν κυρίως την πρόσφατη ταχεία αύξηση στο μέγεθος του πληθυσμού, την αύξηση στην ενεργειακή κατανάλωση, την εντατικοποίηση της χρήσης γης, το διεθνές εμπόριο και τουρισμό καθώς και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες. Οι παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές, συνεπώς, αποτελούν μια νέα πρόκληση στις προσπάθειες για την προστασία της Δημόσιας υγείας.

Παρά την έρευνα που επιτελείται στο θέμα των κλιματικών αλλαγών και λοιμωδών νόσων στην Ευρώπη, πολλά σημαντικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Αυτά τα ερευνητικά κενά οφείλονται κυρίως στην πολυεπιστημονική φύση των ερωτημάτων και στην πολυπλοκότητα πολλών παραγόντων που αλληλεπιδρούν. Η συμβολή της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, η αστικοποίηση, η χρήση γης, η μετανάστευση ή η παγκοσμιοποίηση στη μετάδοση των λοιμωδών νόσων σε μερικές περιπτώσεις είναι πιο σημαντικές από τις κλιματικές αλλαγές, αλλά η ποσοτικοποίηση των επιπτώσεων αυτών είναι δύσκολη.

Στην Ευρώπη, ένας μεγάλος αριθμός δεδομένων υπάρχει και θα μπορούσε να σχετιστεί με επιδημιολογικά δεδομένα μέσω πολυπαραγοντικής ανάλυσης των κλιματικών γεγονότων. Οι μετεωρολογικές, εντομολογικές, οικολογικές ή περιβαλλοντικές χρονοσειρές δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναλυθούν οι σύνθετες αλληλεπιδράσεις και να δημιουργήσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να αυξηθεί η κατανόηση των συστημάτων αυτών.

Η επεξεργασία και αξιολόγηση αυτών των δεδομένων θα μας έδινε ικανοποιητικές ενδείξεις για την στρατηγική προστασίας της Δημόσιας Υγείας και θα βοηθούσε στη βελτίωση και την επιτάχυνση των μηχανισμών προειδοποίησης.Αναλυτικά το πρόγραμμα στο επισυναπτόμενο

 

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός