26 | 05 | 2020

Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε η προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας για παιδιά ..Ένα δέντρο μια φορά.. και εργαστήρι δημιουργικότητας

Οικολογική Κίνηση Πάτρας www.oikipa.gr

Πολίτες Εν Δράσει www.politesendrasei.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30 Δεκεμβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε η προβολή Χριστουγεννιάτικης ταινίας για παιδιά:

«Ένα δέντρο μια φορά» και εργαστήριο δημιουργικότητας

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας σε συνεργασία με τους Πολίτες Εν Δράσει συμμετέχοντας στο εορταστικό κλίμα των ημερών και θέλοντας να αναδείξουν επίκαιρα θέματα που αφορούν το περιβάλλον αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις, πρόβαλαν την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου την ταινία κινουμένων σχεδίων του Π. Ράππα «Ένα δέντρο μια φορά» σε σενάριο του Ε. Τριβιζά, στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, Μαιζώνος 139. Μετά το τέλος της ταινίας πραγματοποιήθηκε δημιουργικό εργαστήρι από παιδαγωγούς στα παιδιά που συμμετείχαν και προσφέρθηκαν γιορτινά γλυκίσματα.

H ταινία κινουμένων σχεδίων "Ένα δέντρο, μια φορά" 30΄που βασίστηκε στο ομώνυμο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά προάγει την οικολογική ευαισθητοποίηση και μεταδίδει επίκαιρα μηνύματα που αφορούν στη ζωή των περιθωριοποιημένων ατόμων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν στο ζοφερό πεζοδρόμιο μιας πόλης συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα έλατα και ζηλεύει. Ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως ούτε στολίδια έχει, ούτε χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα μίζερο δέντρο στη μέση ενός παγωμένου πεζοδρομίου; Κι όμως... εκείνη η νύχτα είναι μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική...

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε εργαστήρι όπου τα παιδιά συζήτησαν για τις ανθρώπινες σχέσεις στις μεγαλουπόλεις, την απομάκρυνση των ανθρώπων μεταξύ τους και την αναλγησία προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Έπειτα η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και κυρίως αυτά που αφορούν την ζωή στην πόλη και την εξοχή. Τα παιδιά εξέφρασαν την ανάγκη για περισσότερο πράσινο στην πόλη και πάνω σε αυτή την ιδέα στηρίχτηκε το εργαστήρι κατασκευής που ακολούθησε. Κάθε παιδί ζωγράφισε από ένα δέντρο, το έκοψαν και το κόλλησαν σε ένα μεγάλο χαρτί δημιουργώντας ένα υπέροχο κολλάζ δάσους!

Το εργαστήριο επιμελήθηκαν οι παιδαγωγοί Μέλπω Κορδιστού, και Τέτα Σαββανή, ενώ παράλληλα ο ζωγράφος Παν. Καρώνης επιμελήθηκε την αναζήτηση της ζωγραφικής τους έκφρασης. Τη στήριξη της εκδήλωσης είχαν αναλάβει τα στελέχη των Πολιτών Εν Δράσει Μαίρη Κάργα και Ειρήνη Τζόλα και η Μαρία Σκλήρη της ΟΙΚΙΠΑ. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εορταστικά γλυκίσματα.

 

Πληρ. για δημοσιογράφους: Μαίρη Κάργα 6932.940913, Μέλπω Κορδιστού 6932.888835

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός