04 | 08 | 2020

Συναυλία των One Drop στο Catamaran στις 3 Ιουλίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΑΠΑΣ   -   ΠΟΛΙΤΕΣ  ΕΝ  ΔΡΑΣΕΙ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                                                                             25.6.2005

 

 

 

Η καμπάνια ένα σχολείο για την Τσιάπας με την υποστήριξη των Πολιτών Εν Δράσει διοργανώνουν μια βραδιά με μουσική Reggea στο bar Catamaran στην Παναγοπούλα Πατρών την Κυριακή 3 Ιούλη στις 10μμ.

 

Οι εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι One Drop έρχονται να μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές μουσικής απόλαυσης δίπλα στην θάλασσα λίγο έξω από την πόλη μας. Η όλη εκδήλωση που θα περιλαμβάνει εκτός της συναυλίας του 9μελούς συγκροτήματος, έκθεση φωτογραφίας, προβολή video, σταντ με έντυπο υλικό κ.α. είναι αφιερωμένη στον αγώνα των Ζαπατίστας του Μεξικού για μια αυτοδιοικούμενη και αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα.

 

Η καμπάνια ένα σχολείο για την Τσιάπας εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθεί να στηρίξει τις αυτόνομες κοινότητες της περιοχής Τσιάπας του Μεξικού όπου ζουν οι Ζαπατίστας, φυλές αυτοχθόνων της κεντρικής Αμερικής που διεκδικούν έναν διαφορετικό τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας τους.

 

Τα χρήματα από την εκδήλωση ( το συγκρότημα One Drop και ο χώρος του Catamaran προσφέρονται δωρεάν ) θα διατεθούν για την δημιουργία μιας τράπεζας φαρμακευτικού υλικού στην περιοχή Τσιάπας την οποία θα φτιάξουν και θα διαχειριστούν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής.

 

 

ONE DROPTHE HISTORY

 

 

Όταν το 1991 μια παρέα από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε (με θράσος) να παίζει REGGAE στα στέκια και στους ελεύθερους χώρους της πόλης, κανείς δεν φανταζόταν τι μέλλει γενέσθαι. Μετά από 13 χρόνια (και με λίγες σύντομες διακοπές) έχοντας περάσει τις παιδικές ασθένειες των μουσικών σχημάτων στην Ελλάδα, ήτοι στρατεύσεις, αποχωρήσεις, σπουδές και άλλα σπουδαία, πείνα και των γονέων κ.λ.π. το 2005 βρίσκει την μπάντα σε μια κρίσιμη καμπή.

 

Μετά την περίοδο των αλλαγών (μελών και ονομάτων-ενδεικτικά: 1991-1994 ως CANNABIS FIGHTERS και BEDBUGS, 1994-1998 ως ROCK DREADY BEAT, 1998-2000 ως IRIE και RAGGA MAFIA και COOL RUNNINGS, 2000-σήμερα ONE DROP) στη σκηνή ανεβαίνουν οι: Στέφανος (STEFANNATY) - φωνές, στίχοι, σύνθεση / Γιώργος (MOUKAS) - κιθάρα, φωνές, στίχοι, σύνθεση / Μάκης (MAQUITTO) - μπάσο / Γιώργος (MIGIAGI) – κιθάρα, φωνές, ενορχήστρωση / Δημήτρης (ZIKMAN) – τύμπανα / Σοφία (QUEEN SAFIA) – φωνές / Αντώνης (ANTOIN) – σαξόφωνο / Παναγιώτης (PANAGIOTAKIS) – τρομπέτα, εξυπνάδες / Ιωακείμ (JAHKEIM) – κρουστά μεταφέροντας το μουσικό μήνυμα μέσα από δικές τους συνθέσεις και δουλεμένες διασκευές.

 

Πολλά τα χιλιόμετρα που έχει κάνει η παρέα αφού εκτός των μουσικών ταξιδιών σε Σαμοθράκη, Πάρο, Λέσβο, Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Αγρίνιο, Βόλο… οι ONE DROP επισκέφτηκαν και την Ιβηρική με συναυλίες σε Βαρκελώνη, Χάραβα (Σαραγόσα) και Λαούδιο στη χώρα των Βάσκων.

 

Πολλοί και ποικιλόμορφοι και οι χώροι στους οποίους εμφανίζονται αφού έπαιξαν REGGAE σε καταλήψεις, στέκια, αντιρατσιστικές και αντικαπιταλιστικές πρωτοβουλίες αλλά και σε μπαράκια, μουσικές σκηνές και καφενεία. Συμμετοχές που τείνουν να γίνουν παράδοση σε γεγονότα όπως το Πολ.Δεκαήμερο Τ.Ε.Ι Καβάλας και φυσικά στο πρώτο και δεύτερο RASTAVIBE FESTIVAL όπου συστήθηκαν σε όσους δεν ήξεραν…

 

Όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, το συγκρότημα ζει στο παρόν, με μέλη γεννημένα από τα τέλη της δεκαετίας του εξήντα ως τα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα και εξελίσσεται μέσα από αντιθέσεις και συνθέσεις, μουσική και δημιουργική διαφωνία, συμφωνώντας πως το παρόν κοινωνικό μοντέλο είναι παντελώς ξεπερασμένο και μένοντας σε εγρήγορση σε έναν κόσμο που αλλάζει…      Δισκογραφικά έχουν συμμετοχή σε ανεξάρτητη παραγωγή με τους ΛΑΤΕΡΝΑΤΙΒΑ, ‘’αδελφώ εν στουδίω’’ συγκρότημα… ενώ ο Στέφανος (STEFANATTY) έχει κυκλοφορήσει και το CDNot in my Name” σε συνεργασία με τον παραγωγό PROFESSOR SKANK.

 

 

Υ.Γ.  Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να απευθυνθείτε στους Ανδρέα Σπηλιώτη 2610.450807, Κων/να Καραίνδρου 6946.027708, Νίκο Ατταλειάδη 2610.225180, Γιάννης Αδαλόπουλος 2610.273547

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός