04 | 08 | 2020

Στείλτε mail για την εξαφάνιση ανθρώπων στο Νεπάλ

Η παρακάτω ενέργεια είναι μια δράση της Διεθνούς Αμνηστίας ( παγκόσμιας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ) και σας την στέλνουμε πιστεύοντας ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε.
Τα κείμενα που θα βρείτε συνημμένα είναι προς δύο παράγοντες της εξουσίας στο Νεπάλ στους οποίους μπορείτε να στείλετε την αντίθεση σας στις ''εξαφανίσεις'' πολιτών μέσω του email ή της ταχυδρομικής τους διεύθυνσης. Στα κείμενα μπορούν βεβαίως να υπογράφουν και φίλοι σας........
Για περισσότερες πληροφορίες Μαίρη Κάργα 2610.426363
Πολίτες Εν Δράσει

Παρακαλούμε υπογράψτε τα συνημμένα γράμματα και στείλτε τα στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση humanrights@rna.mil.np έως 30 Μαΐου 2005.

 

Επίσης προωθείστε το σε όσους φίλους σας πιθανά ενδιαφέρονται.

Η επείγουσα αυτή ενέργεια αφορά την εξαφάνιση του Punya Lal Dahals για την οποία έχουν γίνει αναφορές από την Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Νεπάλ (Nepals National Human Rights Commission) και από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (International Committee of the Red Cross). 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Διεθνής Αμνηστία έχει εκφράσει επανειλημμένα τις ανησυχίες σχετικά με τον κλιμακούμενο αριθμό εξαφανίσεων στο Νεπάλ. Αυτές πραγματοποιούνται στα πλαίσια των διαδικασιών αντιεξέγερσης από τις δυνάμεις ασφάλειας, σε απάντηση στο "πόλεμο των ανθρώπων" που διεξάγεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα του Νεπάλ (CPN) (μαοϊκό) από το 1996. Το πρόβλημα έχει ενταθεί μετά από τη διακοπή της εκεχειρίας μεταξύ της κυβέρνησης και του CPN (μαοϊκών) τον Αυγούστο του 2003. Η Διεθνής Αμνηστία έχει λάβει  πληροφορίες για περισσότερους από 400 ανθρώπους που "έχουν εξαφανιστεί" από τότε.

Εκτός από αυτές τις διαδεδομένες "εξαφανίσεις", η οργάνωση έχει λάβει τις εκθέσεις των εκατοντάδων εξωδικαστικών εκτελέσεων, των χιλιάδων αυθαίρετων συλλήψεων και των διαδεδομένων βασανιστηρίων από τις δυνάμεις ασφάλειας. Εν τω μεταξύ, το CPN (μαοϊκό) είναι αρμόδιο για χιλιάδες απαγωγές και hostage-takings, καθώς επίσης και δολοφονίες και βασανιστήρια. Στην καρδιά του προβλήματος είναι το περιβάλλον της ατιμωρησίας μέσα στο οποίο οι δυνάμεις ασφάλειας και το CPN (μαοϊκές) λειτουργούν. Παρά τις δεσμεύσεις για τη μη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κυβέρνηση του Nepal, ο στρατός και η (μαοϊκή) ηγεσία CPN έχουν αποτύχει να ερευνήσουν τις παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων ή να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους.

 

 

Attachments:
Download this file (ΝΕΠΑΛ 5.2005.doc)ΝΕΠΑΛ 5.2005.doc[ ]32 kB

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός