02 | 10 | 2023

Δ.Τ. Οι Πολίτες Εν Δράσει συγκεντρώνουν μεταχειρισμένες τηλεοράσεις για τη βελτίωση υποδομών σχολείων νομού Αχαΐας και Ηλείας

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

www.politesendrasei.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φεβρουαρίου 2012

 

Οι Πολίτες Εν Δράσει συγκεντρώνουν μεταχειρισμένες τηλεοράσεις για τη βελτίωση υποδομών σχολείων νομού Αχαΐας και Ηλείας

 

Με αφορμή τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα και την αγορά από κάποιους συμπολίτες μας νέων τηλεοράσεων σε αντικατάσταση των παλιών οι Πολίτες Εν Δράσει οργανώνουν καμπάνια για συγκέντρωση αποσυρόμενων τηλεοράσεων με σκοπό να αξιοποιηθούν σε σχολεία.

Οι τηλεοράσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν πρέπει να λειτουργούν, να είναι πάνω από 24 ίντσες, να έχουν είσοδο SCART και να συνοδεύονται από το τηλεχειριστήριό τους.

Αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν είτε με το να συνδεθούν με υπολογιστή οπότε θα κάνουν σχεδόν τη δουλειά που θα έκανε ένας βιντεοπροβολέας είτε με το να συνδεθούν με DVD player ή ψηφιακό δέκτη οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή ενός ντοκιμαντέρ ή άλλου βίντεο.

Απευθυνόμενοι στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου καθώς και σε συμπολίτες, φορείς κ΄ επιχειρήσεις ζητούν την προσφορά παλιών αποσυρόμενων τηλεοράσεων και παλιών υπολογιστών, οι οποίοι πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον θύρα USBώστε να τα προσφέρουν σε σχολεία βελτιώνοντας έτσι τις υποδομές τους και τη διευκόλυνση παροχής εκπαίδευσης στους μαθητές.

Με αυτόν τον τρόπο οι Πολίτες Εν Δράσει που θεωρούν την Παιδεία ως απάντηση στις δύσκολες εποχές που διανύουμε υποστηρίζουν έμπρακτα την εκπαιδευτική διαδικασία που αποβλέπει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων στους μαθητές, οι οποίες θα τους καταστήσουν ενεργούς πολίτες.

Η δράση αυτή οργανώνεται από τους Πολίτες Εν Δράσει, σε συνέχεια των προηγούμενων ενεργειών για τη βελτίωση του εξοπλισμού εργαστηρίων των σχολείων Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας Ηλείας, Γενικού Λυκείου Βαρθολομιού Ηλείας, Δημοτικού και Γυμνασίου Σταυροδρομίου Αχαΐας οι οποίες υλοποιήθηκαν από το 2008 έως σήμερα.

Για το σκοπό αυτό μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Βασίλη Νταλούκα στο6972.088119 για τεχνικά θέματα και για παράδοση του σχετικού εξοπλισμού.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: 2615.002009 Ανδρέας Σπηλιώτης

 

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός