17 | 08 | 2022

Δ.Τ. Ποιους εξυπηρετούν τα πεζοδρόμια;

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

www.politesendrasei.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα, 14 Μαΐου 2012

 

Ποιους «εξυπηρετούν» τα ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ;

Για μια ακόμα φορά εν έτει 2012 ως πολίτες αυτής της πόλης γινόμαστε μάρτυρες παράλογων πρακτικών που εφαρμόζονται από μερίδα συμπολιτών μας και δει καταστηματαρχών.

Όπως σαφέστατα ορίζει ετυμολογικά και η λέξη ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ είναι ο δρόμος για τους πεζούς. Ο πεζός δε μπορεί να περπατά στο δρόμο που κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα, γιατί κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, επομένως χρειάζεται το δικό του χώρο όπου θα μπορεί να μετακινείται με ασφάλεια.

Εννοείται ότι μια αναπτυγμένη και ευνομούμενη πολιτεία προνοεί με ιδιαίτερη ευαισθησία και σέβεται τις κατηγορίες πολιτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας αυτού του δικαιώματος, όπως την μητέρα που έχει βγει βόλτα με το παιδί της είτε αυτό είναι πεζό είτε σε καρότσι, καθώς και τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, που δικαιούνται σύμφωνα με την ισοπολιτεία να έχουν τη δυνατότητα χρήσης δημόσιων αγαθών όπως αυτού των κοινοχρήστων χώρων.

Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα, να συζητάμε και να θέτουμε σε διαπραγμάτευση για τα αυτονόητα φτιάχνοντας και επιτροπές όπου οι ελεγχόμενοι (καταστηματάρχες) και σε αρκετές περιπτώσεις παραβάτες ζητούν να είναι και ελεγκτές.

Καλούμε λοιπόν ΑΜΕΣΑ:

  • Αφενός, όσους παρεμποδίζουν με οιονδήποτε τρόπο την ομαλή κυκλοφορία των πεζών πολιτών σε όλους τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους της Πάτρας, να σεβαστούν τα δικαιώματα των πεζών αλλάζοντας συμπεριφορά και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να αποδοθούν οι δημόσιοι χώροι στους πολίτες και

  • Αφετέρου, το Δήμο Πατρέων να προβεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων αυστηρών προστίμων και της ανάκλησης αδειοδότησης, προκειμένου να προστατευθεί το αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών αυτό της ελεύθερης και απρόσκοπτης κίνησής τους στους δημόσιους χώρους πεζοδρόμια, πλατείες, πεζόδρομοι κ.α.Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Μαίρη Κάργα τηλ. 6932.940913

 

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός