17 | 08 | 2022

Δ.Τ. Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Πάτρα με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος

Αγαπητοί φίλοι

 

σας προωθούμε τη δράση για ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ως μια συμβολική πράξη υπενθύμισης και συμμετοχής στην Παγκόσμια Μέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος

 

Πολίτες Εν Δράσει www.politesendrasei.gr

Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr

 

Δήμος Πατρέων

 

Πάτρα, 5 Ιουνίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 και ώρα 10π.μ. έως τις 4μ.μ.

θα πραγματοποιηθεί ανακύκλωση ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών στα εξής σημεία:

·      στο πάρκινγκ Γ. Καλεντζιώτη, Ακτής Δυμαίων και Παπαφλέσσα, πλησίον του κτιρίου του Λιμενικού Ταμείου Πατρών, όπου θα υπάρχει ειδικό container

·      στην πλατεία μπροστά από το στάδιο της Παναχαϊκής

·      μπροστά από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων και της Εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» με την υποστήριξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων «Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει», ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, Οικολογική Κίνηση Πάτρας, Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και των Γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν την 10η Δεκεμβρίου 2011 και την 18η Φεβρουαρίου 2012 με σκοπό να καθιερωθεί η ανακύκλωση ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών και να γίνει θεσμός στην τοπική κοινωνία της Πάτρας.

Καλούμε τους πολίτες της Πάτρας να φέρουν ό,τι άχρηστη συσκευή έχουν που μπαίνει σε πρίζα και τους πιάνει πολύτιμο χώρο ή δεν επισκευάζεται. Για όσους πολίτες έχουν μεγάλες συσκευές (ψυγεία κλπ) ή δε μπορούν να μετακινηθούν, θα μπορούν να απευθυνθούν στο Δήμο στο τηλέφωνο 15190.

Επιπλέον όσοι έχουν εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών (οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια κ.λ.π.) τα οποία δεν τα θέλουν και είναι σε καλή κατάσταση, μπορούν να τα παραχωρήσουν στο σύλλογο «Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει», έτσι ώστε να αξιοποιηθούν για τον εξοπλισμό εργαστηρίων Πληροφορικής σε διάφορα σχολεία της περιοχής μας.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με τα είδη των ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών που ανακυκλώνονται.

 

ΠΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να ανακυκλωθούν είναι οι ακόλουθες:

 

·       ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ όπως:

Μεγάλες συσκευές ψύξης, ψυγεία, καταψύκτες, άλλες μεγάλες συσκευές, χρησιμοποιούμενες για ψύξη, διατήρηση και αποθήκευση τροφίμων, πλυντήρια ρούχων, στεγνωτήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, συσκευές μαγειρικής, ηλεκτρικές κουζίνες, ηλεκτρικά μάτια, φούρνοι μικροκυμάτων, άλλες μεγάλες συσκευές χρησιμοποιούμενες για μαγείρεμα και άλλες επεξεργασίες τροφίμων, ηλεκτρικές θερμάστρες, ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα (ηλεκτρικά καλοριφέρ), άλλες μεγάλες συσκευές χρησιμοποιούμενες για θέρμανση χώρων, κρεβατιών, καθισμάτων, ηλεκτρικοί ανεμιστήρες, συσκευές κλιματισμού, άλλα είδη εξοπλισμού αερισμού, απαγωγής αερίων και κλιματισμού.

·       ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ όπως:

Ηλεκτρικές σκούπες, σκούπες χαλιών, άλλες συσκευές καθαριότητας, συσκευές χρησιμοποιούμενες για ράψιμο, πλέξιμο, ύφανση και άλλες κλωστοϋφαντουργικές εργασίες, ηλεκτρικά σίδερα και άλλες συσκευές για το σιδέρωμα, το μαγγάνισμα και εν γένει τη φροντίδα των ρούχων, φρυγανιέρες, συσκευές τηγανίσματος (φρυτέζες), μύλοι, καφετιέρες και συσκευές ανοίγματος ή σφραγίσματος περιεκτών ή συσκευασιών, ηλεκτρικά μαχαίρια, συσκευές κοπής και στεγνώματος μαλλιών, βουρτσίσματος δοντιών, ξυρίσματος, μασάζ και άλλες συσκευές περιποίησης του σώματος, ρολόγια και εξοπλισμός μέτρησης, αναγραφής ή καταγραφής χρόνου, ζυγαριές.

·       εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών,

·       φωτιστικά είδη,

·       ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία (εξαιρουμένων των μεγάλης κλίμακας σταθερών βιομηχανικών εργαλείων),

·       παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού,

·       ιατροτεχνολογικά προϊόντα (εξαιρουμένων των εμφυτεύσιμων και μολυσμένων),

·       όργανα παρακολούθησης και ελέγχου και

·        συσκευές αυτόματης διανομήςΠληροφορίες: Βάσω Μαρτίνη, 6945.058261, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός