17 | 08 | 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Χάσαμε την ουσία και παίζουμε με λέξεις. Η ποιότητα ζωής στην πόλη συνεχώς υποβαθμίζεται

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ιουλίου 2012

 

ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΕΞΕΙΣ

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙΟι φορείς που συμμετέχουμε στο Δίκτυο για την προστασία από την ηχορρύπανση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής, λυπούμαστε βαθύτατα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται σημαντικά θέματα, από τα οποία εξαρτάται η ψυχική και σωματική υγεία των κατοίκων, αυτής της συνεχώς υποβαθμιζόμενης πόλης.

Μιας πόλης, που με απόλυτη ευθύνη των αρχών και συνενοχή και συνεργασία ομάδων πολιτών με ιδιοτελή συμφέροντα, καθημερινά βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην άναρχη λειτουργία, με αποτέλεσμα να καταπατώνται βασικά και στοιχειώδη δικαιώματα πολιτών.

Δικαιώματα όπως: να μπορούν κάποιες ώρες του μεσημεριού και της νύχτας να ησυχάζουν, να κοιμούνται αυτοί και τα παιδιά τους, να περπατούν στα πεζοδρόμια χωρίς να εμποδίζονται από τα πάσης φύσεων τροχοφόρα και τραπεζοκαθίσματα και πολλά άλλα.

Το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει (παλιό ή νέο). Δε μας λείπει το πλαίσιο. Λείπει η υπευθυνότητα, η αξιοπρέπεια, η διάθεση συνεργασίας μεταξύ των αρχών και περισσεύει η διάθεση για αυτοπροβολή, για επικοινωνιακά παιγνίδια για να λύσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι προσωπικές αντιπαραθέσεις. Πλεονάζει ο εγωισμός, η απληστία για το κέρδος, οι συναλλαγές σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο (ευτυχώς υπάρχουν και πρόσωπα που επιχειρούν να λειτουργήσουν διαφορετικά, τα οποία μας δίνουν μία μικρή αισιοδοξία).

Η Περιφέρεια (κ. Αποστολόπουλος), ο Δήμος Πατρέων (υπηρεσίες και αιρετοί), η αντιπολίτευση της συμπολίτευσης (οι αποχωρίσαντες), οι δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, παίζουν με όλα τα παραπάνω και αδιαφορούν για την ουσία των προβλημάτων.

Σε όλα υπάρχει ωράριο. Η μόνη που δε σταματά ποτέ είναι η διασκέδαση. Αλλά και το πότε σταματά η μουσική, το κάναμε παιγνίδι χωρίς ουσία, γιατί ο κάθε καταστηματάρχης με τις πλάτες κάποιων αποφασίζει αυτός πότε θα κλείσει τη μουσική. Παραδείγματα υπάρχουν στην Ραδινού (5-6 το πρωί), πλαζ κ.λ.π.

Κύριοι της συμπολίτευσης, αποχωρίσαντες ή συνεχίζοντες, κύριοι της αντιπολίτευσης, περιφερειακοί ελεγκτές της νομιμότητας των αποφάσεων και επιτρέποντες την ουσία της παρανομίας κ.λ.π. αποδέκτες, σταματήστε να παίζετε με την υγεία μας, αξιοποιώντας νομικά τερτίπια.

Δείξτε λίγη ενσυναίσθηση, για να καταλάβετε αυτούς που έχουν παιδιά που ξυπνούν τη νύχτα από τις δυνατές μουσικές μαγαζιών, που πρέπει να διασκεδάσουν 5-10 πελάτες μέχρι τις πρωινές ώρες για να κερδίσουν μερικά ευρώ παραπάνω οι ιδιοκτήτες. Άνθρωποι που κυρίως μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού δε μπορούν να ανοίξουν παράθυρα και το πρωί θα πάνε για δουλειά.

Οι φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο, που υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην ησυχία ζητά από την επιτροπή ποιότητας ζωής, να προβεί σε μερικές ενέργειες.

1) Το κύριο πρόβλημα δεν είναι τι λέει το πλαίσιο αλλά αν εφαρμόζεται. Ζητούμε να κοινοποιηθεί στο κοινό το παλιό πλαίσιο λειτουργίας των νυχτερινών μαγαζιών (τα δικαιώματα που έχουν οι πολίτες) και να ΤΗΡΕΙΤΑΙ.

2) Να λειτουργεί υπηρεσία ενημέρωσης του Δήμου με ηλεκτρονική μορφή ή φαξ, όπου οι πολίτες να ενημερώνουν τον Δήμο για προβλήματα και παραβιάσεις που παρατηρούνται και να προχωρά ο Δήμος σε λήψεις μέτρων. Τα στοιχεία αυτά να είναι γνωστά μετά από επεξεργασία. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε για κάτι τέτοιο.Οι Οργανώσεις του Δικτύου—ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

—ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ

—ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ

—ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ

—ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

—ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΘΚ ΓΕΦΥΡΑ

—ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΑΤΡΑΣ

—ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΠΑΣOΝ

 

Πληροφορίες: Βασίλης Πασσάς, τηλ. 6977.333625

Κώστας Αποστολόπουλος, τηλ. 6947.998299

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός