05 | 06 | 2023

Δ.Τ. Οι Πολίτες Εν Δράσει και η Κοινο_Τοπία παρατείνουν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους κρατούμενους Αγ. Στεφάνου Αχαίας

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ - www.politesendrasei.gr

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ - www.koinotopia.gr

 

Δελτίο Τύπου

 

25 Ιουλίου 2012

 

Οι Πολίτες Εν Δράσει και η Κοινο_Τοπία παρατείνουν τη συγκέντρωση ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης γιατους διαβιούντες στο

κατάστημα κράτησης ΑγΣτεφάνου Αχαΐας

 

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών Δράσεων των Πολιτών Εν Δράσει και της Κοινο_Τοπίας παρατείνουν έως το τέλος Αυγούστου τη συλλογή και διανομή ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης στους κρατούμενους του καταστήματος κράτησης Αγίου Στεφάνου στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας.

Η προσπάθεια αυτή που αποσκοπεί στην κάλυψη βασικών αναγκών των ατόμων που εκτίουν την ποινή τους αυτή την περίοδο για κάποια παραβατική τους συμπεριφορά αποτελεί επικουρική βοήθεια εκ μέρους της κοινωνίας των πολιτών στην ευθύνη της πολιτείας για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης.

Τα είδη που συλλέγονται περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Ρουχισμού και υπόδησηςΦανέλες ή t-shirt, μεγέθη LXL (κατά προτίμηση όχι λευκές για να μη λερώνονται εύκολα), Σλιπ, μεγέθη LXL ή Νο 4,5,6, Φόρμες, μεγέθη MLXLXΧL και Σαγιονάρες-παντόφλες πλαστικές, μεγέθη 41-46. Τα προαναφερόμενα είδη είναι σκόπιμο είτε να είναι καινούργια (τουλάχιστον τα εσώρουχα), είτε σε καλή κατάσταση.

Είδη Καθαριότητας και Ατομικής ΥγιεινήςΠετσέτες προσώπου, Αφρόλουτρα σε οικονομική συσκευασία, Σαμπουάν σε οικονομική συσκευασία, ΟδοντόκρεμεςΟδοντόπαστεςΣκόνη για πλύσιμο ρούχων σε οικονομική συσκευασία.

Σε όσους από τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειας δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την προμήθεια ή την ανεύρεση ειδών προς διάθεση έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την προσπάθεια δίνοντας χρήματα (έστω καιευρώ)

Οι Πολίτες Εν Δράσει και η Κοινο_Τοπία δεσμεύονται με τα χρήματα αυτά να αγοράσουν είδη από τις παραπάνω κατηγορίες σε πολύ χαμηλές τιμές και να τα διαθέσουν στους κρατούμενους.

Η προώθηση και διανομή του υλικού θα γίνει όπως και τις άλλες φορές σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και την πιστοποίηση για παρεμβάσεις σε καταστήματα κράτησης.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραδίδουν τα είδη στο φαρμακείο της κ. Λαμπρινής Λυμπερτάδου (Ρήγα Φεραίου 110) τηλ.2610.272827, και 6932.817275 μέχρι 31 Αυγούστου 2012. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε6979.964317 κ. Ελένη Δημοπούλου.

 

Πληροφορίες για δημοσιογράφους: Γιώτα Βάθη 6977.520216

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός