20 | 04 | 2024

2013

Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2014 Πολιτών Εν Δράσει με ταυτόχρονη εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του καταστατικού του Συλλόγου «Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει»

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

τα μέλη του σε τακτική Γενική Συνέλευση στον πολυχώρο της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία, Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης, 4ος όροφος, ΠΑΤΡΑ.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23/2/2014 (ώρα 18.00 - 21.00)

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 • Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

 • Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου

 • Οικονομικός απολογισμός

 • Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

 • Έγκριση πεπραγμένων Δ.Σ. και οικονομικού απολογισμού

 • Προγραμματισμός δράσης και προϋπολογισμός

 • Συζήτηση για τους στόχους και τις προτεραιότητες του συλλόγου

 • Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής για την χρονική περίοδο Φεβρουαρίου 2014 - Ιανουαρίου 2016

 

Υποψηφιότητες για τις εκλογές πρέπει να υποβληθούν έγγραφα μέχρι την Πέμπτη 20/2/2014, ώρα 14.00 στον Πρόεδρο των ΠΕΔ Βασίλη Νταλούκα.

Εναλλακτικά μπορούν να αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και ταυτόχρονη επιβεβαίωση της λήψης.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση θα έχουν τα μέλη που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

 

Υπενθύμιση: Τα μέλη μπορούν να πληρώσουν τη συνδρομή τους κατά τη Γενική Συνέλευση.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Δ.Τ. Συνάντηση στελεχών του Δικτύου Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση με το Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά

 

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πάτρα 16 Ιουλίου 2013

 

Συνάντηση στελεχών του Δικτύου Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση με το Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά

 

Στα πλαίσια των επαφών του Δικτύου για την Προστασία από την Ηχορρύπανση με θεσμικούς φορείς της πόλης για ενημέρωση και συνεργασία σε θέματα που αφορούν την ηχορρύπανση, την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 τα στελέχη του Δικτύου Μέλπω Κορδιστού, Βασίλης Πασσάς και Μαίρη Μαρκάκη συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν το Δήμαρχο για τη δράση του Δικτύου και να συζητήσουν θέματα της αρμοδιότητας του Δήμου στο συγκεκριμένο τομέα. Ο κ. Δήμαρχος έδειξε ενδιαφέρον για τη δράση του Δικτύου και δήλωσε ότι γνωρίζει την ύπαρξή του.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στις πολλές και διαφορετικές πηγές θορύβων στην πόλη και επικεντρώθηκε στην ηχορρύπανση από τα νυχτερινά μαγαζιά, καθώς υπάρχουν πολλές καταγγελίες για καταστρατήγηση του ωραρίου λειτουργίας τους αλλά και την όχληση που προκαλούν με τη δυνατή μουσική αλλά και τις φωνές των θαμώνων.

Η αναφορά των εκπροσώπων του Δικτύου για το θέμα ήταν η εξής:

Μέχρι τώρα το Δίκτυο έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες στον τομέα της ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης. Κυρίως όμως έχουμε επικεντρώσει τις ενέργειές μας στο θέμα της τήρησης του νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να λειτουργούμε ως πολίτες τόσο κατά τη διάρκεια της ψυχαγωγίας όσο και σε άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητας. Έχουμε δαπανήσει εκατοντάδες ώρες να ενημερώνουμε, να ενημερωνόμαστε και να προσπαθούμε να συνεργαστούμε με υπηρεσίες, προκειμένου να καταφέρουμε να λειτουργήσουν όπως προβλέπεται. Δυστυχώς τις μεγαλύτερες δυσκολίες τις συναντήσαμε με τις υπηρεσίες και τις επιτροπές του Δήμου.Του κατεξοχήν φορέα που έχει ως υποχρέωση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και την προστασία της ποιότητας της ζωής στην πόλη. Παρά το ότι δε θέλουμε να στοχοποιούμε πρόσωπα στις υπηρεσίες του Δήμου, δεδομένου ότι σε μία διαχρονική πορεία και με αλλαγές προσώπων δεν είχαμε σημαντική μεταβολή των στάσεων των προϊσταμένων υπηρεσιών, υπάρχουν περιπτώσεις υπηρεσιακών παραγόντων που προκαλούν με τη συμπεριφορά τους. Το οχυρό άμυνας των υπηρεσιών και των  επιτροπών είναι η γραφειοκρατία, η περιφορά του προβλήματος από υπηρεσιακό σε υπηρεσιακό παράγοντα, χωρίς τελικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δίδεται η εντύπωση ότι αναζητείται ή κατασκευάζεται πρόσχημα για να μην ασχοληθούν με την ουσία του προβλήματος.

Έχουμε εμπλακεί σε έναν λαβύρινθο υπηρεσιών και στελεχών που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να αποποιηθούν κάθε ευθύνης ανεχόμενοι τα κακώς κείμενα.

Ο Δήμαρχος από τη μεριά του κατέγραψε τις αναφορές μας και δήλωσε ότι θα διερευνήσει το θέμα. Τέλος, ζήτησε τη συνδρομή του Δικτύου για έναν κοινό αγώνα ενάντια στο πρόβλημα της ηχορρύπανσης.

 

Υ.Γ.: Την ώρα που εκπρόσωποι του Δικτύου συναντούνται και συζητούν με το Δήμαρχο της πόλης για τον περιορισμό της ηχορρύπανσης, υπάλληλοι του Δήμου που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να ελέγχουν (και) τους προκαλούντες ηχορρύπανση, βγαίνουν οι ίδιοι με αυτοκίνητα του Δήμου εποχούνται σημειωτόν στην πόλη και κορνάρουν ασταμάτητα, προκαλώντας στρες, ακόμη και πανικό -χρησιμοποιώντας τη σειρήνα- στους κατοίκους της πόλης. Αναρωτιόμαστε σε ποιους απευθύνονται και τελικά ποιους βλάπτουν με αυτή τους την τακτική. Ακόμη κι αν είναι δίκαια τα αιτήματά τους, θεωρούμε ότι αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος διεκδίκησης, αλλά ούτε και τους πολίτες πρόκειται να έχουν με το μέρος τους με τέτοιου είδους τακτικές διαμαρτυρίας.

 

Οι Φορείς του Δικτύου για την Προστασία από την Ηχορρύπανση

—  ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ www.protasi.org.gr

—  ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ixoripansistop.blogspot.com

—  ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr

—  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ www.oikipa.gr

—  ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ www.politesendrasei.gr

—  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Θ.Κ. ΓΕΦΥΡΑ

—  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΑΤΡΑΣ

 

Πληροφορίες για δημοσιογράφους:

ΠΡΟΤΑΣΗ  2610.451790 (8-12π.μ.) κ. Αλεξάνδρα Μπουλούγαρη

ΟΙΚΙΠΑ  2610.321010 (7 – 9μ.μ.)  Γραμματεία

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ  2615.002009 κ. Ανδρέας Σπηλιώτης

 

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Δ.Τ. Οι Πολίτες Εν Δράσει, η ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ και η ΟΙΚΙΠΑ προώθησαν ρουχισμό και είδη καθαριότητας στις φυλακές Αγ. Στεφάνου Αχαίας
 2. Σάββατο και Κυριακή 6 και 7 ΙΟΥΛΙΟΥ περιποιούμαστε τον εξωτερικό χώρο πρασίνου από το δικό μας Σκαγιοπούλειο
 3. Δ.Τ. ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΣΕ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ. Αφόρητες πηγές ηχορρύπανσης στο παλιό λιμάνι αλλά και την πλατεία Όλγα
 4. Δ.Τ. Πραγματοποιήθηκε η δράση απέναντι στην εξάπλωση πλαστικών στη θάλασσα. Συμμετείχαν Πολίτες Εν Δράσει και Κοινοτοπία
 5. Δ.Τ. Οι Πολίτες Εν Δράσει και τα λυκόπουλα μετέχουν στην καμπάνια ..Ζωγράφισε ένα ψάρι. Προστάτεψε το θαλάσσιο περιβάλλον
 6. Δ.Τ. Συνάντηση στελεχών του Δικτύου Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση με την Πρόεδρο Υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών
 7. Δ.Τ. Με ‘‘Καλιφόρνια Ντρίμιν’’ Πολίτες Εν Δράσει και ΡΕΦΕΝΕ στηρίζουν την τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων
 8. Δ.Τ. Συλλογικότητες της πόλης συμπαρατάσσονται με το Δίκτυο Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση
 9. Δ.Τ. Γέννηση και εξέλιξη της αρχαίας πόλης..Εγγύς Ανατολή και Ελλάδα. Ομιλία – συζήτηση με τον καθηγητή Μάρτιν Κρέεμπ
 10. Δ.Τ. Οι Πολίτες Εν Δράσει και το ΡΕΦΕΝΕ συμπράττουν για την ενίσχυση της τράπεζας τροφίμων του Δήμου Πατρέων

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός