14 | 07 | 2024

Η επαναλειτουργία ενός 2ου νοσοκομείου είναι απαραίτητη για την Δυτ. Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Πάτρα  21 Μαρτίου 2009

Ρ. Φεραίου 134  26221 ΠΑΤΡΑ

Αρ. πρωτ.:249 

Τηλ. – Φαξ.  2610.622250

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προς: κο Σπύρο Σπυρίδων

Γ.Γ. Περ. Δυτικής Ελλάδας

http://politesendrasei.gr

Κοιν: Φορείς Υγείας, ΜΜΕ

 

ΘΕΜΑ

Η επαναλειτουργία  ενός 2ου νοσοκομείου είναι απαραίτητη για την Δυτ. Ελλάδα

 

Κε Γενικέ Γραμματέα,

            Με αφορμή την επικείμενη συνάντηση φορέων σχετικά με το θέμα του Νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, θα θέλαμε να καταθέσουμε και εγγράφως ως πολίτες της Πάτρας τις απόψεις μας.

           Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο έγγραφό μας, οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στο χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, σύμφωνα και με τις απόψεις των επίσημων φορέων του ιατρικού και λοιπού προσωπικού, είναι όχι μόνο ανεπαρκείς αλλά και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Μέχρι σήμερα κανένας αρμόδιος δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση, ούτε έχει ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες, για το τι μέλλει γενέσθαι.

           Το πιο παλιό νοσοκομείο της Πάτρας κάλυπτε τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης όχι μόνο πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Θεωρώντας ότι οι υπηρεσίες υγείας αποτελούν ύψιστο δημόσιο κοινωνικό αγαθό, το οποίο πρέπει να παρέχεται ισότιμα και με αξιοπρέπεια σε όλους τους πολίτες, όταν το έχουν ανάγκη, θέλουμε να καταστεί ξεκάθαρο το τι θα γίνει με τη πτέρυγα του Αγίου Ανδρέα. Θα γκρεμιστεί ή θα κατασκευαστεί καινούρια;

           Όποια και να είναι η απόφαση, η υλοποίησή της είναι σίγουρο ότι χρειάζεται χρόνο. Πώς λοιπόν θα εξυπηρετούνται μέχρι τότε οι πολίτες της περιοχής; Ως πότε θα νοσηλεύονται σε ράντζα και φορεία εκτεθειμένοι σε κοινή θέα;

           Σε κάθε περίπτωση, ευελπιστούμε μετά τη συνάντηση αυτή, να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις, ως ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας προς τους πολίτες της Πάτρας.  Τις συνέπειες από την κακή παροχή υγείας τις εισπράττουμε όλοι μας.

           Θεωρούμε ότι η επαναλειτουργία του Αγίου Ανδρέα πρέπει να είναι δεδομένη. Η μη λήψη απόφασης όλους αυτούς τους 9 μήνες, αποδεικνύει έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη λύση του προβλήματος, επιτρέποντας στον καθένα μας να δώσει ποικίλες ερμηνείες.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Η Γ. Γραμματέας                                                   Ο Πρόεδρος

 Λαμπρινή Λυμπερτάδου                                         Ανδρέας Σπηλιώτης

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός