02 | 10 | 2023

Δ.Τ. Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις των Πολιτών Εν Δράσει για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες

ΠΟΛΙΤΕΣ  ΕΝ  ΔΡΑΣΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

9 Απριλίου 2008

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις των Πολιτών Εν Δράσει

για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες

Οι Πολίτες Εν Δράσει συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις τους στο πολύπλοκο και ακανθώδες πρόβλημα των διαβιούντων μεταναστών και προσφύγων στην πόλη μας και με αφορμή την επίσκεψη της βοηθού Ύπατης Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες την 1η Απριλίου ήθελαν να υπενθυμίσουν σε όλους τους εμπλεκόμενους και σε όσους έχουν μέρος της ευθύνης διαχείρισης και επίλυσης του μεγάλου αυτού προβλήματος ότι η μετάθεση ευθυνών και η επίκληση αναρμοδιότητας οδηγεί την πόλη σε ένα τραγικό αδιέξοδο και τη χώρα μας υπόλογο έναντι διεθνών οργανισμών.

Με αφορμή την επίσκεψη της βοηθού ‘Υπατης Αρμοστού ‘Ερικα Φέλερ στην Πάτρα η εκπρόσωπος της οργάνωσης Ήρα Κουρή είχε συνάντηση μαζί της ενημερώνοντάς την για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες των Πολιτών Εν Δράσει για αυτό το θέμα.  Κατά τη συζήτηση υπήρξε σύμπτωση απόψεων σχετικά με τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό της οδού Ευρώτα και εξ αυτού τα προβλήματα που δημιουργούνται στους πρόσφυγες και στους περίοικους υποδεικνύοντας ως μοναδική, εφικτή και βιώσιμη λύση τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας. Στη συνάντηση που συμμετείχαν και εκπρόσωποι άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ΜΚΟ εξετάστηκαν οι πιθανές σύννομες και συμβατές λύσεις βάσει του Ελληνικού, του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου που διέπει το καθεστώς των πολιτών που βρίσκονται σε άλλη χώρα.

Παράλληλα το Σάββατο 28 Μαρτίου στελέχη της οργάνωσης μαζί με μέλη άλλων οργανώσεων διένειμαν ανθρωπιστική βοήθεια στους προσωρινούς χώρους παραμονής των Αφγανών, Σομαλών και άλλων εθνικοτήτων αποτελούμενη από είδη βασικής τροφής για την επιβίωσή τους. Η πρωτοβουλία αυτή, η δεύτερη μέσα σε ένα έτος, αφορά ένα κονδύλι 400€ που συγκεντρώθηκε από εκδήλωση που έγινε προς το σκοπό αυτό. Μερικούς μήνες πριν η οργάνωση είχε διαθέσει από το ταμείο της 600€ για τον ίδιο λόγο. Οι προαναφερόμενες παρεμβάσεις μας αλλά και άλλων φορέων λειτουργούν μεν ανακουφιστικά αλλά δεν επιλύουν τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση των εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων.

Οι Πολίτες Εν Δράσει θα συνεχίσουν την κοινωνική τους παρέμβαση για την επίλυση της οξύτατης ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει μια πληθυσμιακή ομάδα που διαβιώνει έστω προσωρινά στην πόλη μας με γνώμονα τις ανθρωπιστικές αξίες και τις κοινωνικές παραμέτρους και δυνατότητες της πόλης και της χώρας μας.

Πληρ. Ήρα Κουρή 6974.045777,  Ανδρέας Σπηλιώτης 2610.622250

Πολίτες Εν Δράσει: www.politesendrasei.gr, email: info@politesendrasei.gr

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός