03 | 10 | 2022

Δ.Τ. Εκδήλωση για την Καππαδοκία έκαναν οι Πολίτες Εν Δράσει

ΠΟΛΙΤΕΣ  ΕΝ  ΔΡΑΣΕΙ

 Δελτίο Τύπου 

 

25 Ιανουαρίου 2008

 

Καππαδοκία μεταξύ γης και ουρανού

Μια γνωριμία με την επιμέλεια των Πολιτών Εν Δράσει

 

Με επιτυχία έγινε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου η εκδήλωση του Τομέα Πολιτισμού των Πολιτών Εν Δράσει στο θέατρο ’’Αγορά ’’ για την ιστορία και τον Πολιτισμό της Καππαδοκίας. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον Νίκο Ατταλειάδη υπεύθυνο του Τομέα Πολιτισμού και εμπνευστή της όλης διοργάνωσης.

Αρχικά έγινε παρουσίαση εικόνων από την περιοχή με την μουσική υπόκρουση ήχων της Καππαδοκίας και την μαγευτική αφήγηση του Σπήλιου Φασόη καθηγητή του τμήματος Μηχανολόγων του ΑΕΙ Πάτρας. Η περιδιάβαση της Καισάρειας, του Κοράματος, της Αβάνου, της Νεάπολης, της Σινασούς, της Καρβάλης και της υπόγειας πόλης Μαλακοπής μέσα στο χώρο και στο χρόνο ήταν μια γνωριμία με τις χαμένες αναφορές μας και επιρροές μας από τα βάθη της Μικράς Ασίας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε Καππαδόκικους χορούς από το χορευτικό τμήμα των πολιτιστικών ομάδων του ΑΕΙ Πάτρας (Αβραμίδης Γιώργος, Γκαρτζονίκας Κώστας, Καλαχάνης Δημήτρης, Καλαχάνη Μάντω, Κλαουδάτου Νέλλη, Μικελόπουλος Ανδρέας, Μπαχαρούδης Βαγγέλης, Μπαχαρούδης Κώστας, Μυστηλιάδη  Αναστασία με τη συνοδεία έξι μουσικών οργάνων (Λάγιος Βασίλης / Σάζι, Παπαγεωργίου Γιώργος / Πολίτικη Λύρα, Παπακωνσταντίνου Θαλής / Βιολί, Παρίσης Αλέξανδρος / Ούτι-τραγούδι, Ζερβού Κατερίνα / Τραγούδι-κρουστά, Καραβοκυρού Ευδοξία / Κρουστά). Είδαμε τους χορούς Μαλαματένιο αργαλειό, το χορό της Σαββίτσας, Χαρμάν Γκερί, Τσιφτ, Χορό των Σπαθιών, Χορό των μαντηλιών, Σουρουντίνα και τέλος το χορό των κουταλιών. Η εκδήλωση τέλειωσε με προσφορά ενός γλυκού καζάν ντι πι και ευχή όλων να γίνονται συχνά βραδυές γνωριμίας με τόπους αναφορά στο χρόνο και στην ιστορία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αντιπρύτανης του ΑΕΙ Πάτρας Δημήτρης Δουγένης, πολλοί καθηγητές από το Πανεπιστήμιο, ο πρόεδρος του Φάρου Ποντίων Τσελεπίδης, ο υπεύθυνος του Διάφανου θεάτρου Γιώργος Φραντζόλας που ευγενικά προσέφερε και το χώρο του θεάτρου ενώ οι προσκλήσεις είχαν ήδη εξαντληθεί με την ανακοίνωση της εκδήλωσης.

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 

Ρήγα Φεραίου 134 26221 ΠΑΤΡΑ, email: info@politesendrasei.gr   http://politesendrasei.gr 

τηλ. φαξ. 2610.622250  1-2μμ καθημερινά  και 5.30-9.30μμ  Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή   


koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός