17 | 08 | 2022

Δ.Τ. Επιτυχής η 4η εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του δάσους της Στροφυλιάς από τους ΠΕΔ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λάππα, 17 Οκτωβρίου 2008

 

 

Εθελοντές Eν Δράσει

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος εθελοντικός καθαρισμός που διοργάνωσαν οι Πολίτες Εν Δράσει στο δάσος της Στροφυλιάς, με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008.

 

Για 4η συνεχή χρονιά, οι Πολίτες Εν Δράσει έδωσαν το παρόν στο δάσος της Στροφυλιάς και σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, και τη Μεσόγειο SOS διοργάνωσαν  εθελοντικό καθαρισμό στην προστατευόμενη περιοχή. Αυτή τη φορά, στην ομάδα συμμετείχε δυναμικά και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας.

 

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008, συνολικά 56 άτομα ξεκίνησαν από την Πάτρα για να προσφέρουν με τη δουλειά τους μια πολύ σημαντική υπηρεσία: τον καθαρισμό τους δάσους της Στροφυλιάς από απορρίμματα που κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας κυριολεκτικά άδειασαν μέσα στο δάσος. Η ημέρα ξεκίνησε από το Κέντρο Πληροφόρησης, όπου οι εθελοντές παρακολούθησαν μια παρουσίαση για την προστατευόμενη περιοχή και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Στη συνέχεια, εξοπλισμένοι με γάντια, καπέλα, νερό και πολλές μεγάλες σακούλες, ανέλαβαν δουλειά. Ξεκινώντας από το δρυοδάσος και διασχίζοντας ένα μέρος και του δάσους κουκουναριάς, κάλυψαν μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων και συνέλλεξαν 200 σακούλες απορρίμματα, κυρίως οικιακά, ακόμη και μπάζα. Τα «λάφυρα» τους, όπως τα αποκαλούν, θα απομακρυνθούν με τη φροντίδα του Δήμου Λαρίσου. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με παρατήρηση πουλιών στη λιμνοθάλασσα Πρόκοπος, σαν ένα μικρό ευχαριστώ από τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης προς τους αφοσιωμένους εθελοντές.

 

Η πρωτοβουλία των Πολιτών Εν Δράσει και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας είχε όπως πάντα συμβολικό χαρακτήρα. Δυστυχώς, το μεγάλο πρόβλημα της αυθαίρετης απόθεσης απορριμμάτων μέσα στο δάσος από κατοίκους και επισκέπτες δε μπορεί να λυθεί με αυτόν τον τρόπο. Όλοι οι εθελοντές που συμμετείχαν στο καθαρισμό κάνουν έκκληση στους επισκέπτες του δάσους, ιδιαίτερα σε αυτούς που έρχονται για αναψυχή, να φροντίζουν να το αφήνουν καθαρό. Οι αυθαίρετες «χωματερές» μέσα σε ένα τόσο μοναδικό οικοσύστημα, εκτός από την αισθητική υποβάθμιση του τοπίου που προκαλούν, αποτελούν και εστίες ρύπανσης και μεγάλο κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς. Με την ευχή για διαφορετικές – πιο δημιουργικές – δράσεις, οι εθελοντές ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου. Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό και δήλωσαν έμπρακτα την αγάπη τους για το μοναδικό δάσος της Στροφυλιάς.

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός