20 | 03 | 2023

Δ.Τ. Συγνώμη που χάθηκες ... όχι άλλα έκτροπα στη μνήμη σου …

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

http://politesendrasei.gr

9 Δεκεμβρίου 2008

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συγνώμη που χάθηκες ... όχι άλλα έκτροπα στη μνήμη σου …

 

Η ελληνική κοινωνία με ανησυχία και αγανάκτηση παρακολουθεί τους βανδαλισμούς και τη βία που είχαν σαν αφετηρία την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής αλλά και την υποβολή σε κίνδυνο πολλών άλλων με τον τρόπο που πραγματοποιούνται κάποιες από τις διαμαρτυρίες.

Η διαχρονική έλλειψη αξιοκρατίας, εκπαίδευσης και αξιολόγησης των σωμάτων που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη της προστασίας της ζωής και της δημόσιας και ιδιωτικής ιδιοκτησίας είναι οι αιτίες που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την παρούσα κρίση. Οι κυβερνήσεις, αγνοώντας ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι το μεγαλύτερο όπλο για την αποτελεσματική προστασία του δημόσιου συμφέροντος, ελάχιστα επενδύουν στην εκπαίδευση των στελεχιακού δυναμικού του κράτους πάνω σε αξίες, όπως ο σεβασμός της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη, η αποδοχή της διαφορετικότητας και του τεκμηρίου της αθωότητας μέχρι την κρίση της δικαστικής εξουσίας κ.α.

Πέρα όμως από την εκπαίδευση, η ευθύνη εξατομικεύεται και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποδίδεται στο ακέραιο σε κάθε δημόσιο λειτουργό που παραβιάζει κανονισμούς, αξίες και συμπεριφορές εφόσον υπάρχουν τα τεκμήρια ενοχής.

Όμως η παραπάνω έλλειψη όπως και το γεγονός της τραγικής απώλειας της ζωής ενός εφήβου, δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τις καταστροφές που βιώνουμε ή βλέπουμε σε διάφορα σημεία της χώρας. Η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών από κάθε ακραία και προκλητική διαμαρτυρία που δε συνάδει με τις αρχές και τις ευαισθησίες της δημοκρατικής πλειοψηφίας. Η ελευθερία της έκφρασης και της εναντίωσης σε πρακτικές αυθαιρεσίας των οργάνων της πολιτείας, είναι κατανοητές, όταν δεν προκαλούν και δεν καταστρέφουν αυτό που η κοινωνία διαχρονικά έχει δομήσει.

Όσοι πιστεύουν ότι καταστρέφοντας αυτοκίνητα, καταστήματα, δημόσια κτίρια και ότι βρίσκεται μπροστά τους θα δικαιωθούν, είναι βέβαιο ότι θα βρουν απέναντι τους την πλειοψηφία των σκεπτόμενων πολιτών που θρηνώντας την απώλεια του μαθητή, αρνούνται να δεχθούν τη βία και την ισοπέδωση της δημοκρατίας και της ελευθερίας του πολίτη.

Καλούμε την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, τις συλλογικότητες και κάθε πολίτη να πάρει ξεκάθαρα θέση όχι απλά καταδικάζοντας τις καταστροφές και τους χουλιγκανισμούς αλλά να συνδράμει με τις θέσεις του και τις ενέργειές του στην αποκλιμάκωση και στην απόδοση ευθυνών σε όλους όσους δε θέλουν τη δημοκρατία και την πρόοδο σε αυτή τη χώρα.

Η διαφύλαξη των δημοκρατικών και συνταγματικών ελευθεριών που με τόσους αγώνες κερδήθηκαν χρειάζεται τη στήριξη όλων όσων πιστεύουν σε αυτές.

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός