07 | 12 | 2022

Δ.Τ. Συνάντηση της προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας Πρασίνων της Βιέννης Μ. Βασιλάκου με στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

 

10 Σεπτεμβρίου 2007

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση της προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων

της Βιέννης με στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Πάτρας

 

Συνάντηση γνωριμίας με στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Πάτρας είχε η Μαρία Βασιλάκου υποψήφια Δήμαρχος και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων της Βιέννης κατά την επίσκεψή της στην Πάτρα την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση που έγινε στο καφέ ʽʼτο Νέονʼʼ (στον πεζόδρομο) της Τριών Ναυάρχων είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για ευρύτατο αριθμό θεμάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους αλλά και οι προοπτικές που διαγράφονται για το μέλλον.

Η κ. Μαρία Βασιλάκου ήρθε στην Πάτρα μετά από περιοδεία στην περιοχή της Ηλείας όπου είχε συναντήσεις με Δημάρχους και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για την επόμενη μέρα της καταστροφής.

Δηλώνοντας συγκλονισμένη από την έκταση των καταστροφών είπε χαρακτηριστικά «Η κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα έχει φθάσει σε δραματικό σημείο. Είναι κοινή πεποίθηση στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά την αειφορία. Είναι επείγουσα η ανάγκη οι Οικολόγοι Πράσινοι να εκπροσωπηθούν στην Ελληνική Βουλή για να φέρουν σ' αυτήν τη φωνή του περιβάλλοντος, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ατομικών δικαιωμάτων».

Με τα στελέχη των Μη Κυβερνητικών οργανώσεων συζήτησε τους τρόπους που δραστηριοποιούνται οι οργανώσεις στην Βιέννη αλλά και ευρύτερα στην Αυστρία. Περιέγραψε διάφορες δράσεις ακτιβισμού μεταφέροντας την εμπειρία της και τις συνέκρινε με την Ελληνική πραγματικότητα την οποία γνωρίζει πολύ καλά σαν Ελληνίδα.

Στην συνάντηση που παραβρέθηκαν στελέχη από 7 οργανώσεις που δραστηριοποιούνται ευρύτερα στην περιοχή μας οι Πολίτες Εν Δράσει εκπροσωπήθηκαν από τον Ανδρέα Σπηλιώτη ο οποίος προσκάλεσε την κ. Βασιλάκου να επισκεφθεί ξανά την περιοχή μας προσβλέποντας σε μια πιο δυναμική παρουσία των ιδεών της προστασίας του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της προαγωγής του πολιτισμού, της αποδοχής μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας, με ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Σημ. Η Μαρία Βασιλάκου κατάγεται από την Αθήνα, πήγε για σπουδές γλωσσολογίας και ψυχολογίας στην Αυστρία το 1987 όπου και παρέμεινε. Ανέπτυξε πολιτική δράση στο πανεπιστήμιο και εξελέγη για πρώτη φορά το 1996 με τους Πράσινους. Σήμερα είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στη Βιέννη έχοντας πάρει σαν επικεφαλής του συνδυασμού το 14,7% στις εκλογές του 2005 καταλαμβάνοντας 15 από τις 100 έδρες στο κοινοβούλιο της Βιέννης.

Μερικά δημοσιεύματα για την κ. Μ. Βασιλάκου kathimerini.gr | ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ Το ΒΗΜΑ onLine - ΚΟΣΜΟΣ GoThess.gr - NEWS epohi:social

 
 

Για περισσότερες πληροφορίες: Μαίρη Κάργα 6932.940913

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός