15 | 07 | 2024

Δ.Τ. Οι πολίτες απαιτούν δράσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Δελτίο Τύπου

8Η Δεκεμβρίου 2007

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

 

Οι Πολίτες απαιτούν δράσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή

 

Με κεντρικό σύνθημα «Νʼ ακούσουμε το κλάμα της γης» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου Α΄ συγκέντρωση πολιτών στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής όπως είχε οριστεί η 8η Δεκεμβρίου 2007.

Με πανό και 200 πολύχρωμους χάρτινους ανεμόμυλους εκπρόσωποι του Συνδέσμου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Ευρύτερης Περιοχής Πάτρας μίλησαν για την αναγκαιότητα να σταματήσει η πορεία της υπερθέρμανσης της ατμόσφαιρας, ως αποτέλεσμα του υπάρχοντος ενεργειακού μοντέλου που στηρίζεται στην, χωρίς όρια, καύση ορυκτών καυσίμων, χαρακτηρίζοντας την «πορεία στο γκρεμό με κομμένα τα φρένα». Είναι ανάγκη τόνισαν ο κάθε πολίτης να αλλάξει στάση ζωής και να στραφεί στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η αλλαγή ενεργειακών προτύπων με στροφή στην εξοικονόμηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι θέμα ζωής ή θανάτου για τον πλανήτη.

Για τη χώρα μας ειδικότερα, είναι προφανής η ανάγκη να μη γίνει καμιά νέα μονάδα λιγνίτη ή λιθάνθρακα και αντιθέτως να γίνουν ευρείες επενδύσεις στις ΑΠΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γ. Κανέλλης ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου, ο Γ. Βασιλακόπουλος εκπροσωπώντας το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), η Φιορέλα Μαστρόκαλου από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας κ΄ Περιβάλλοντος περιοχής κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, ο Λεονάρδος Τηνιακός από την Εταιρεία Προστασίας Τοπίου και Περιβάλλοντος και η Μαίρη Κάργα από τους Πολίτες Εν Δράσει.

Παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τσούκαλης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Τώρα, για την Πάτρα» Γ. Δημαράς, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ηλ. Γρηγόρης και Δ. Γιαννακόπουλος, ο Βλ. Βελλόπουλος μέλος των 500 του UNEP (πρόγραμμα του ΟΗΕ για το περιβάλλον), ο Τ. Παπαθεοδωρόπουλος Γραμματέας του Συνασπισμού στην Αχαΐα, πολλοί εκπαιδευτικοί από ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

 

Στη συνέχεια μέλη των οργανώσεων πήγαν στο ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ όπου διεξαγόταν το συνέδριο Πάτρα Techʼ 07 της ΕΞΠΡΕΣ, κρατώντας ανεμόμυλους και διακόπτοντας για λίγα λεπτά τις εργασίες του μετέφεραν το μήνυμα της αλλαγής της ενεργειακής πολιτικής συνδέοντας το θέμα του συνεδρίου, δηλαδή την Έρευνα – Τεχνολογία - Καινοτομία με την προστασία του περιβάλλοντος. Οι συμμετέχοντες σύνεδροι, προεδρείο αλλά και οι διοργανωτές επιδοκίμασαν την έκπληξη και συμφώνησαν με το περιεχόμενο της παρέμβασης του Γ. Κανέλλη ο οποίος απεύθυνε μήνυμα 3 λεπτών από το βήμα ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου.

 

 

Νʼ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! ΟΧΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ!

ΕΝΑΣ ΑΕΙΦΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ!

ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΡΑ!

 

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ :

 

  • Εταιρεία Προστασίας Τοπίου και Περιβάλλοντος

  • Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου

  •  Οικολογική Κίνηση Πάτρας www.oikipa.gr

  • Πολίτες Εν Δράσει http://politesendrasei.gr 

  • Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αρκτικού Διαμερίσματος

  • Σύλλογος Προστασίας Υγείας κ΄ Περιβάλλοντος περιοχής κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας

 

Για επικοινωνία: Ήρα Κουρή 6974.045777, Ιωάννα Θεοδωροπούλου 6977.655557, Γιώργος Κανέλλης 6972.902750, Γιώργος Βασιλακόπουλος 2610.327234, Ανδρέας Σπηλιώτης 2610.450807

 

Σημ. Ευχαριστούμε τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας (ΔΕΠΑΠ) η οποία στήριξε τη δράση παρέχοντας τη μικροφωνική εγκατάσταση

koinotopia.gr

Για να προβληθείτε κάντε κλικ εδώ.

Καιρός